Antrenor personal profesionist

Antrenor personal profesionist

Pentru un neavizat, antrenorul personal nu are prea multe de facut – ii pune clientului o haltera in brate si incepe sa strige la el: „Ridica!”, „Din nou!”, „Hai!”, „Inca o data!”, „Nu te lasa!”, „Hai ca poti!” … „Inca una si gata!”, pana cand clientul chiar ca nu mai poate. Dupa care il forteaza sa alerge trei ture de stadion si … gata sedinta.

Exista si antrenori personali care lucreaza pe cont propriu, dar care isi castiga clientii poate nu neaparat pe criterii de competenta, ci mai mult pe criterii de compatibilitate.

In realitate, antrenorul personal oradea este un instructor profesionist care urmareste atent modul in care organismul clientului sau raspunde la anumite exercitii si, in baza acestor observatii, stabileste strategii de fitness si nutritie menite sa-i  imbunatateasca acestuia forma fizica si starea generala de sanatate.

In principiu, treaba unui antrenor personal este:

1) sa evalueze cu mare acuratete nivelul la care se afla clientul, din punctul de vedere al pregatirii fizice si al mostenirii genetice;
2) sa prescrie exercitii potrivite respectivului nivel, in functie si de scopurile urmarite: slabit, obtinerea unui abdomen plat, subtierea coapselor, indreptarea tinutei, revigorarea generala a organismului;
3) sa prezinte teoretic si practic exercitiile pe care le recomanda si sa se asigure ca clientul le executa corect;
4) sa monitorizeze progresele pe care le face clientul si sa aduca ajustari in program (daca sunt necesare), astfel incat scopurile propuse sa fie atinse intr-o maniera sanatoasa si nepericuloasa (fara eforturi supra-omenesti sau diete crancene).

Dar asta nu e tot. Cand e cu clientii sai, antrenorul personal oradea actioneaza si ca un profesor, si ca un psiholog (pe partea de motivare), si ca un expert in echipamente, si ca un militar dur (pentru impunerea disciplinei), si ca un bun ascultator, capabil sa-i ajute pe acestia sa se mai descarce de griji si probleme.

Iar cand e singur, are la fel de multe roluri: agent de vanzari, contabil, secretara, administrator, chiar si student, pentru ca tot timpul trebuie sa-si imbunatateasca pregatirea.

Puteti face fata cerintelor enumerate anterior?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *