Deficitul caloric: Ce este si cum poate fi creat

Deficitul caloric: Ce este si cum poate fi creat

Deficitul caloric: Ce este si cum poate fi creat

Deficitul caloric este baza oricarei diete pentru slabit si ar trebui sa fie o “unealta” foarte pretioasa pentru toti cei care vor sa piarda grasime. Este atat de important deoarece este singura modalitate prin care poti scapa de grasime. In continuare urmeaza sa afli ce este un deficit caloric si cum poti crea unul.

Ce este o calorie

O calorie este o unitate de masura pentru potentialul energetic. Cand vorbim despre caldura emanata de un organism sau de valoarea energetica a unui aliment, caloriile reprezinta energia necesara pentru a creste temperatura unui kilogram de apa cu 1 grad celsius. Este cunoscuta de asemenea ca si kilocalorie sau calorie mare. Fiecare aliment pe care il consumam are si el un anumit potential energetic. Iar fiecare corp arde o anumita cantitate de calorii, acest numar variaza in functie de marimea corpului, de activitatile zilnice, alimentele consumate si multe altele. Pe langa termenul de calorie mai apar si deficit caloric sau surplus caloric.

Ce este deficitul caloric

Deficitul caloric reprezinta o stare in care se afla organismul. Adica o perioada in care corpul nostru consuma mai putina energie decat arde. Putem lua ca exemplu o persoana ce arde 2500 de calorii intr-o zi. Persoana respectiva pentru a crea un deficit caloric, va trebuii sa consume 2000 de calorii in fiecare zi. Ca rezultat, organismul este fortat sa apeleze la rezervele de energie pentru a facilita supravietuirea.

Cum te poate ajuta deficitul caloric sa pierzi grasime

Deficitul caloric este singurul care te poate ajuta sa pierzi grasime. Este singura modalitate prin care poti forta organismul sa arda grasime, indiferent ce alimente consumi. Exact asa, nu conteaza ce alimente consumi, o dovada ce intareste acest adevar ar putea fi profesorul univeristar Mark Haub care a slabit mancand in mare parte dulciuri. O calorie este tot o calorie chiar daca provine dintr-un burger sau dintr-o salata. Deci, cand vine vorba de slabit nu conteaza ce alimente consumi. Insa, cand vine vorba de sanatate conteaza foarte mult ce mananci.

Primul pas ar fi sa afli cate calorii arde corpul tau in fiecare zi apoi sa calculezi deficitul in functie de nevoile tale. Pentru a nu te complica prea mult, poti folosi acest calculator al aplicatiei ce estimeaza necesarul caloric. Insa ai mare grija pentru ca rezultatul obinut prin intermediul calculatorului este doar o estimare, iar aportul de calorii trebuie adaptat in functie de rezultate. Pentru a pune in practica tot ce am vorbit pana acum exista doua posibilitati. Ori folosesti o aplicatie pentru monitorizarea alimentelor cum este MyFitnessPal. Ori iti creezi un plan alimentar si mananci in fiecare zi aceleasi alimente. Sugestia mea ar fi sa incerci ambele variante si sa stabilesti singur care este mai eficienta.

Daca nu te descurci in incercarea de a seta aplicatia sau nu te descurci cu planul alimentar, poti lasa un mesaj  si te voi ajuta cu placere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *